28.02.2026, 09:36:36

Autor Tema: BALKAN LEGACY || Kafana 24/7  (Posjeta: 22226 vremena)

cozmic, Tadich, lovree, Rofix, Kiki Corleone, Dafa., saeg, Todor, Gottinho, Juric, Tomy, John_Walke, Amidza, Ballack, 𝒫𝒪𝒮𝐸𝒥𝒟𝒪𝒩 𝒮𝒜𝒩𝒯𝐼𝒩𝐼, Mido King, Barrack Cruz i 76 Gostiju pregledava ovu temu.

Online balkanac

• BALKAN LEGACY 2025
  • *
Odg: BALKAN LEGACY || Kafana 24/7
« Odgovori #1245 u: 12.01.2026, 23:55:06 »
Samo jedan post cu ovdje ostaviti pronaći će se taj u postu.

Zamolio bih sve igrače koji imaju dječije ponašanje i da svatko malo nekoga vrijeđaju i prozivaju te nazivaju svakakvim pogrdnim nadimcima da svoje frustracije i dječije ponašanje ostave za RL života a ne da se istresaju na ljudima koji se trude da budu i aktivni na serveru i korisni. Niste više zanimljivi skoro svaki server koji se otvori bar je 10 takvih igrača koji to rade. Daj poradi na sebi prijatelju daj da se fino družimo i zezamo a ne jedni druge vrijeđat i prozivati. Do sada sam praštao od sada svaki vid vrijeđanja ponizavanja i takvog djecijeg ponašanja cu banat pa makar server propao skroz i nitko ne igrao na njemu al tom ponašanju ce se stati u kraj.
« Zadnja izmjena: 12.01.2026, 23:59:32 od balkanac »

Online Brian

• *
« Odgovori #1246 u: 13.01.2026, 00:09:22 »
Baza igrača se vrti u krug i to je osnovni problem ove zajednice. Kada imaš 100 ljudi u community-u koji se konstantno vrte u krug vremenom će jedan po jedan da napušta zajednicu dal je u pitanju da je nekom dosadilo, ima drugih obaveza, posao, porodica, generalno život. I to nije problem dok ti imaš konstantno nešto novo da pružiš kako bi tu bazu igrača dopunjavao. Po meni stav da je ovo server za "nostalgiju" je u startu loš jer automatski se ograđuješ time da ništa novo nećeš ubaciti - bazirat ćeš se na iste ljude čija imena se vrte u krug zadnjih 5 godina.

Ako hoćete da ovo ima ikakve šanse mora se napraviti ozbiljna promjena kako u tehničkom smislu (gamemode, gameplay servera...) tako i u ljudskom pogledu. Ljudima je dosadilo zadnjih 10 godina igrati war, zadnjih 5 godina igrati jedne te iste zone na isti način, dosadilo im je od prvog opena servera voziti iste rute na poslovima.

Druga stvar koja je neizbježna je MARKETING. Bar je danas lako da te ljudi primjete preko tiktoka recimo. Za marketing se mora izdvojiti vrijeme i naravno novac. I dan danas postoje ljudi sa po par hiljada i desetina hiljada pratilaca koje na youtube-u rade prezentacije servera.

Činjenica je da je sve zastarjelo - gameplay pogotovo. Posao se svodi na praćenje checkpointa, igra u organizaciji se svela na klasično ubijanje pa ko će koga više puta ubiti dok ostali serveri imaju složene poslove, različite resurse, pljačke banki i zlatara, sisteme inventara koji su sa textdrawovima napravljeni bolesno itd itd.

Online Gopi

• Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #1247 u: 13.01.2026, 00:12:05 »
Samo jedan post cu ovdje ostaviti pronaći će se taj u postu.

Zamolio bih sve igrače koji imaju dječije ponašanje i da svatko malo nekoga vrijeđaju i prozivaju te nazivaju svakakvim pogrdnim nadimcima da svoje frustracije i dječije ponašanje ostave za RL života a ne da se istresaju na ljudima koji se trude da budu i aktivni na serveru i korisni. Niste više zanimljivi skoro svaki server koji se otvori bar je 10 takvih igrača koji to rade. Daj poradi na sebi prijatelju daj da se fino družimo i zezamo a ne jedni druge vrijeđat i prozivati. Do sada sam praštao od sada svaki vid vrijeđanja ponizavanja i takvog djecijeg ponašanja cu banat pa makar server propao skroz i nitko ne igrao na njemu al tom ponašanju ce se stati u kraj.
Ovaj opasan kož'o da je iz Zenice😛🤣😍

Online cozmic

• Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #1248 u: 13.01.2026, 00:33:03 »
Mnogo pravila trebate izmjeniti da bi vratili ljudima nekadašnji moral za igrom, a koji i dalje postoji npr. na BS kojeg je Barac pomenuo.
Nisu to poneka pisana pravila, već mnoga pravila koja su vremenom dolazila kao jedan po jedan uljez, i malo po malo, vremenom su postala generalna i obavezna na zajednici.
Za to je krivo tadašnje pogrešno odnosno neuko shvatanje CEO zajednice o načinu funkcionisanja svakog javnog Online Gaming Servisa.
To shvatanje se ne može naučiti u našim godinama, jednostavno ga znaš iz davne prošlosti, ili ga ne znaš.
Jednostavno, to je jedan i jedini uzrok ovakvog stanja, a svi ostali razlozi dolaze povučeni domino efektom od ovog glavnog razloga.

Narodnim riječima rečeno, potrebno je samo znati ravnomjerno raspodjeliti čari zadovoljstva ove igre, u što spadaju imetak, povlastice, persmisije i ovlaštenja...ali ne ovlaštenja koja su samo napisana već ona koja ti stvarno daju za pravo da ti odlučuješ po svojoj volji u nekoj trenutnoj situaciji, i da niko nema pravo da te pita zašto to.
To sr zadovoljstvo godinama unazad oduzimalo jednoj po jednoj grupi igrača, pa jednom po jednon igraču.. .ali sreča je da se sve to može i vratiti i ja ću vam dokazati lično i personalno, kroz neko vrijeme koje je pred nama.

I znam da nisam omiljen mnogima, svašta se ružno priča, no te moje loše osobine, uopće nemaji utjecaj na moje dobre, osobine, i sve napisano, kao i tvrrdnju da se može uspjeti ako znaš, sve to cu lično da vam dokažem kroz neko vrijeme, živi bili pa vidjeli

Dal je moguce da si se toliko ispricao al da nista nisi rekao

Online xaviesta.

• nein
  • *
« Odgovori #1249 u: 13.01.2026, 01:09:21 »
Ja glasam za FiveM server, također dobronamjeran sam da pomognem pa čak i ako treba financijski.

Online Barrack Cruz

• -
  • *
« Odgovori #1250 u: 13.01.2026, 02:54:35 »
Ja glasam za FiveM server, također dobronamjeran sam da pomognem pa čak i ako treba financijski.
bolje rage hehe
-

Online xaviesta.

• nein
  • *
« Odgovori #1251 u: 13.01.2026, 02:55:27 »
bolje rage hehe
Ma RP kao na revoli i to je to, makar je to uživancija.

Online MORBIUS

• *
« Odgovori #1252 u: 13.01.2026, 07:34:42 »
Slažem se imao bi server potencijal al naravno uz staro ime jer je ipak poznatije nego ovo  :smiley_cowboy:

Online Todor

• *
« Odgovori #1253 u: 13.01.2026, 09:48:56 »

Sponzor Todor Mont, na mesečnom nivou🤝
Postavlja se pitanje, da li imamo kvalitetnih ljudskih resursa da pokrenu tako nešto,
priča je zadnjih 7-8 godina da će se pokrenuti GTAv server, gde koči?

Offline DJONI VELICANSTVENI

• Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #1254 u: 13.01.2026, 11:37:32 »
Baza igrača se vrti u krug i to je osnovni problem ove zajednice. Kada imaš 100 ljudi u community-u koji se konstantno vrte u krug vremenom će jedan po jedan da napušta zajednicu dal je u pitanju da je nekom dosadilo, ima drugih obaveza, posao, porodica, generalno život. I to nije problem dok ti imaš konstantno nešto novo da pružiš kako bi tu bazu igrača dopunjavao. Po meni stav da je ovo server za "nostalgiju" je u startu loš jer automatski se ograđuješ time da ništa novo nećeš ubaciti - bazirat ćeš se na iste ljude čija imena se vrte u krug zadnjih 5 godina.

Ako hoćete da ovo ima ikakve šanse mora se napraviti ozbiljna promjena kako u tehničkom smislu (gamemode, gameplay servera...) tako i u ljudskom pogledu. Ljudima je dosadilo zadnjih 10 godina igrati war, zadnjih 5 godina igrati jedne te iste zone na isti način, dosadilo im je od prvog opena servera voziti iste rute na poslovima.

Druga stvar koja je neizbježna je MARKETING. Bar je danas lako da te ljudi primjete preko tiktoka recimo. Za marketing se mora izdvojiti vrijeme i naravno novac. I dan danas postoje ljudi sa po par hiljada i desetina hiljada pratilaca koje na youtube-u rade prezentacije servera.

Činjenica je da je sve zastarjelo - gameplay pogotovo. Posao se svodi na praćenje checkpointa, igra u organizaciji se svela na klasično ubijanje pa ko će koga više puta ubiti dok ostali serveri imaju složene poslove, različite resurse, pljačke banki i zlatara, sisteme inventara koji su sa textdrawovima napravljeni bolesno itd itd.
pinujte ovaj post.

Online balkanac

• BALKAN LEGACY 2025
  • *
« Odgovori #1255 u: 13.01.2026, 12:19:16 »
https://imgur.com/a/GPoRbC3
Obilazim nestašne igrače iz Hrvatske provjeravam cleo i sl stvari  🤣

Online xaviesta.

• nein
  • *
« Odgovori #1256 u: 13.01.2026, 13:55:57 »
https://imgur.com/a/GPoRbC3
Obilazim nestašne igrače iz Hrvatske provjeravam cleo i sl stvari  🤣
Skreni do Našica kralju moj

Online Weite11

• Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #1257 u: 13.01.2026, 14:11:04 »
pa morace da se kupi kompjuter za taj gta v, vidim da je vreme da se zaboravi sampic

Ko danas nema komp za gta v realno svi imamo moze ga pokrenuti malo bolji komp ne igras valjda na frizideru

Online xaviesta.

• nein
  • *
« Odgovori #1258 u: 13.01.2026, 14:37:29 »
Ko danas nema komp za gta v realno svi imamo moze ga pokrenuti malo bolji komp ne igras valjda na frizideru
dobar sig burazeru

Offline lovric.

• Legacy
  • *
« Odgovori #1259 u: 13.01.2026, 14:55:10 »
dobar sig burazeru
duljci kao jaffa keks