14.04.2026, 09:29:36

Autor Tema: BALKAN LEGACY || Kafana 24/7  (Posjeta: 40970 vremena)

Tadich, Tomy, Amidza, ROSSI, Pery, Brian, krlac, lovree, Tyson, Reus_Zeus, Don i 31 Gostiju pregledava ovu temu.

Online rock.escobar

• La Cosa Nostra
  • *
Odg: BALKAN LEGACY || Kafana 24/7
« Odgovori #2445 u: 15.03.2026, 20:34:39 »
Igral neko rekreativno cs 1.6? :smiley_machinegun:

Ponekad ja brate

Online Lee

• FAKULTETLEEJA
  • *
« Odgovori #2446 u: 15.03.2026, 22:00:37 »
Da li ce novi lideri moci da pridju BGF HQ???
Hoce kad ugasis to ;)

Online Rofix

• Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #2447 u: 15.03.2026, 22:19:50 »
Ponekad ja brate
Mogli smo hostat Los Balkan paintball.
Treba pawnat par pluginova i ready to play

Online xaviesta.

• nein
  • *
« Odgovori #2448 u: 16.03.2026, 00:30:16 »
Mogli smo hostat Los Balkan paintball.
Treba pawnat par pluginova i ready to play
ja ba agario hostamo

Offline Fritzkrieg

• La Cosa Nostra
  • *
« Odgovori #2449 u: 16.03.2026, 11:34:39 »
Šta je ovo nema nikog IG
LA COSA NOSTRA

Offline balkanac

• BALKAN LEGACY 2025
  • *
« Odgovori #2450 u: 16.03.2026, 11:43:16 »
Šta je ovo nema nikog IG

Uđi pa ce bit

Offline Fritzkrieg

• La Cosa Nostra
  • *
« Odgovori #2451 u: 16.03.2026, 11:46:08 »
Uđi pa ce bit

ne bi napisa ovaj post da nisan ig... tudum
LA COSA NOSTRA

Online lovric.

• Legacy
  • *
« Odgovori #2452 u: 16.03.2026, 13:22:37 »
@Lee može li se afkat :smiley_cowboy:

Online Lee

• FAKULTETLEEJA
  • *
« Odgovori #2453 u: 16.03.2026, 13:27:10 »
@Lee može li se afkat :smiley_cowboy:
Nisam afk, radim rute   :razz:

Offline Nadrealista.

• Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #2454 u: 16.03.2026, 14:19:55 »
Diste jebacice

Offline Fritzkrieg

• La Cosa Nostra
  • *
« Odgovori #2455 u: 16.03.2026, 14:29:13 »
ahaha evo ovog jebivjetra  :smiley_dead:
LA COSA NOSTRA

Online FilipCroatian

• Los Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #2456 u: 16.03.2026, 14:31:26 »
@Lee Koji job i plaća? xd

Online Lee

• FAKULTETLEEJA
  • *
« Odgovori #2457 u: 16.03.2026, 16:33:13 »
@Lee Koji job i plaća? xd
Bolnicar 1.5k

Online FilipCroatian

• Los Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #2458 u: 16.03.2026, 16:33:58 »

Offline ᴍᴜᴍᴇ

• Balkan Legacy
  • *
« Odgovori #2459 u: 16.03.2026, 18:50:13 »
Dobijam ponovo još jednu od onih poruka "eno prozivaju te opet". Priuštit ću sebi posljednji put da se upecam i vjerovatno se neću više oglašavati.

Kada treba da radiš programiranje koje je van radnog vremena, kao "freelance", onda tražiš više para od satnice koju dobiješ na regularnom poslu jer je to tvoje slobodno vrijeme koje možeš potrošiti na život a ne dodatni posao. A ja nisam tražio ni cijenu satnice nego sam čak i spustio da izađem u susret s obzirom na moje znanje i iskustvo i onoliko koliko bih vremena potrošio, sa estimatima. Uvijek možete dati bilo kome da moderira skriptu pa ćete imati isti problem kao prošlih 10 vlasnika ove zajednice, kao i prošlih 10 puta kad ste pokušali otvoriti server. Tako da nemaš ti pravo komentarisati jel nešto "normalno", ti se ne baviš time a i da se baviš, svako može procijeniti svoj rad onoliko koliko misli da vrijedi i zaslužuje, to može uraditi zidar, stolar, programer, i svako drugi. Negdje zubi koštaju 3 hiljade, negdje koštaju 5, negdje 10. Nećeš ti doći i reći jel normalno da ovaj traži 10 hiljada, uradi ih za 3 onda ili hodaj krezav (slikovito govorim u paraleli za skriptu, nek skripta onda bude "krezava").

Što se psovanja tiče, ne ponosim se i izvinjavam se ali općepoznato je da nemam oraha u džepu i da ću svakome odgovoriti, pogotovo nekome ko se bahati i ko da sebi za pravo da svakoga provocira i vrijeđa. Ničim izazvan me je počeo vrijeđati i ja to ne dozvoljavam. Ne možeš se baviti posljedicom i zaobići uzrok problema, to rade manipulatori i tendenciozni ljudi / neljudi. Eto kazni me, po pravilima, ali onda kazni sve ostale po pravilima, kazni fino i ove što stavljaju erotske slike jer je to po pravilima, zar ne? Isto tako, nisam vrijeđao članove nego jednog člana kojem sam uzvratio, dakle nisam prvi.

Ja nisam obavezan pravdati se šta radim ali evo ovaj put za potrebe bilo kakvih teorija koje su se već razvile, da razjasnim. Onaj koga je interesovalo i onaj koji je sposoban sam donositi zaključke i nije naivan ko većina ovdje, zna koji je moj privatni hobi i projekat i čime se bavim. Odbio sam X puta da radim vezano za bilo šta što se tiče ove zajednice ili neke druge i ko me imalo poznaje i imao je priliku sa mnom razgovarati, zna.

Isto tako kako ste vi ponudili da platite neke usluge, tako su i drugi. Uostalom, ovo nije tvoja zajednica, niko od vas nema pravo na famozni Los Balkan i da crpi bilo koga. Ti i osobe poput tebe su po mom nebitnom mišljenju presudile ovoj zajednici. Svako na svoj način. Koliko god taj Perica ne kapira neke stvari, toliko ti (ni bilo ko drugi) nisi imao pravo otvoriti los balkan net, ili bl-samp ili ko god bilo ko. Ovo što radite nije fer i nešto što je nefer ne može da uspije. To je sveto pravilo. Uostalom i da jesam kriv, ti si isto to uradio Perici, pa šta sad meni govoriš? Sad ti ja dežurni krivac? Kada bih se raspisao sa screenshotima koliko je raznoraznih zajeba bilo ovdje, šokirali bi se svi.

Licemjerno je da govoriš "Conti hoće da uništi ovu zajednicu" jer ja od uništenja ove "zajednice" nemam nikakve koristi, zajednica je mrtva, server nije otvoren, nemate skriptu, imate interne rasprave i nesuglasice, da ne nabrajam dalje. Kako nemam ništa od ove zajednice, nemam ništa ni od drugog, trećeg ili četvrtog Los Balkana, i svima sam vam pomogao i uvijek izašao u susret i pomoć, što je bila moja dobra volja, i tako mi vraćate, i ti i ostali (čast izuzecima). Uvijek se sjetite "hej Conti hajd vidi ovo" a onda ti kao neka manga dođeš i ovdje me blatiš jer ti se može i prosipaš klasičnu manipulatorsku priču "eto vam Conti", "jedini ja mogu da okupim" bla bla bla. Imaš problem sa egom i ovo što radiš je klasična manipulacija, propale ti sve šeme da napraviš nešto i sad si se uhvatio "eto vam Conti", nije ti konti kriv, pogledaj se u ogledalo. I da sam htio da "uništim" ne bih vam nikad pomogao ništa, uništite je sami kroz 2 mjeseca svaki put.

Pričaš da Conti nešto obećava vječito, okej, obećavam ali ja actually radim na tome, znaš, sjednem pa radim, dizajniram, programiram, razmišljam, brainstormam, iteriram itd. Ne idem na prevaru i emociju, na guzove da nešto dobijem. A šta ti radiš, evo da i ja tebe javno pitam? Pa ti si obećao i pokušao otvoriti više puta server u posljednjih godinu dana. I ne samo ti, da ne misliš da napadam tebe. Svaki put uhvatiš iste osobe na istu foru "idemooo Los Balkan, naša sveta zajednica" i svaki put se isto desi. Ko ima i zrno kritičkog razmišljanja skontaće sam.

I nikad mi se niko od vas nije javno zahvalio za pomoć i asistenciju koju sam vam pružio kad niste sami mogli skontati. I ne nabijam na nos moju pomoć jer ko me zna, zna da ću uvijek pomoći i posavjetovati ako imam vremena za to, ono što nije fer prema meni jeste da ste brzi na tipkovnici izvrijeđati i isprozivati nekog ko ne može da se brani a kada vam je taj neko valjao, bilo je sve super.

I dobro ti je Bently rekao. A meni je nakon ovoliko otkucanog teksta muka više, tako da sve najbolje i radite šta mislite da treba (uvijek sam vam naglašavao da sve što iskritikujem zadržavam kao osobno mišljenje a vi radite šta mislite da treba i da je najbolje). Samo me nemojte više spominjati ni zvati kada vam nešto treba. Hvala.
kako ti se dalo pisati ovo brate moj dobri