Samp il GTA 5, minecraft server, cs server bilo kakav server da držis ozbiljan treba ti DEVELOPMENT TIM koji stalno ubacuje nešto novo - bar na mjesečnom nivou. Konkretno kad je samp slučaj treba ti skripter, maper ili čak 2 mapera a neki serveri ih imaju i po 5 al nema veze. Ajmo počet s tim ko je skripter? Evo ja bih volio da se administracija oglasi javno i kaže ko je skripter a ko maper i šta imaju u planu. Ja sam zamolio da se napravi par manjih promjena u policiji tipa ime same oragnizacije i skin i ništa se povodom toga nije uradilo. Šta da se očekuje i zašto ljudi predlažu neke složenije sisteme ako nema ko to da realizuje.
Prošlo je vrijeme kada se mogao ubacit neki stari mod, uložit neku mizeriju za host servera i foruma a ništa u development i uzimat donacije. Ja sam tu uvijek bio i kada je bilo 200-300 igrača i kada je bilo 10. Nekad malo više i aktivnije nekad manje ali sam tu uvijek bio da podržim. Sada je stvarno dosadilo jedno te isto u krug. Nemam motivacije - sve u organizacijama isto, nemam motivacije za imovinom - isti sistem imovine i poslova i da ne nabrajam više. Šta mogu kada uđem nego biti afk dok ne dođe neko koga znam da se malo zezamo i svako sebi.
Evo ja još jednom tražim da administracija napravi post u kojem će postavit ko skripta a ko mapa i šta tačno i kada planiraju uraditi na serveru. Mislim da će se i ostali igrači složiti sa mnom.